Salin
SÓSLEVEGŐ A HEGYEK SZÍVÉBŐL

         

A SALIN készülék egy teljesen új eljárást alkalmaz a levegő kezelésében, éspedig  a levegő átpréselését olyan szűrőfilteren, amelynek felülete mikrosókristályokkal van bevonva, főként konyhasóval.A készülék összetett felépitésű, tartalmaz  egy ventilátort és egy mikrokristályos betétet.A Salin levegőtisztító egy állandó, nem túl dús sótartalmú levegőt biztosít zárt térben,-megváltoztatva így a levegő ionizációját. A készülék használata kényelmes és egyszerű azáltal, hogy általánosan tisztítja az adott helyiség légterét, ahol használva van-iroda, lakószoba, esetleg autó belső terét is. Használatát leginkább az éjszaka idejére javasolják,hogy biztosítva legyen a napi minimum 8 óra passzív levegőzés a Salin által létrehozott légtérben. Lehetőség szerint a használati időt növelni lehet a hatékonyság érdekében, akár egész napra kiterjedően. Kétféle felépítményű készülék van forgalomban,a SALIN2,és a SALIN PLUS.A Salin2 kisebb teljesítményű, amely biztosítani tudja egy normál méretű 35-40 m3-es(kb.16m2) lakótér levegőcseréjét, a nagyobb teljesítményű Salin Plus pedig kb.150 m3-es (60m2)helységet tud ellátni.

A sóslevegős légtisztitó használata során nem korrodálodnak a helységben lévő berendezések.

Ezüst érem az ÚJ FELFEDEZÉSEK,TECHNIKÁK ÉS TERMÉKEK  NEMZETKÖZI FESZTIVÁLJÁN,2002 MÁJUS 1-5,GENOVA

AZ ÚJ FELFEDEZÉSEK,TECHNIKÁK ÉS TERMÉKEK NEMZETKÖZI FESZTIVÁLJÁN,2002-ben, Constantin Pascu kémikust ezüst éremmel díjazták, kiemelve az ötlet találékonyságát ,és a találmány jótékony hatását tekintettel az általános egészségi állapotra.


 

HATÁSAI A HASZNÁLAT SORÁN

ÁLTALÁNOS HIGIÉNIAI HATÁSOK

  A SALIN készülék használata során egy sor jótékony hatást fedeztek fel a levegő minőségét illetően, azáltal, hogy,egyrészt  semlegesíti a cigarettafüstöt és a kellemetlen szagokat(izzadság, penész, régi könyvek szaga), másrészt leköti a levegőből a port, így frissítve és légzés szempontjából kellemesé téve a levegőt.

ÁLTALÁNOS ORVOSI HATÁSOK

A SALIN általános használata során, akár egészséges, akár különböző légúti fertőzésben szenvedők esetében ,nyilvánvalóvá válnak a következő tények:
-    növeli a megfázásokkal szembeni immunitást,
-    jó közérzetet  és nyugodt alvást biztosít,
-    csökkenti a horkolásos problémákat.

TERAPEUTIKUS HATÁSOK

Betegek által rendszeresen használva, a készülék sokféle diagnoztizált betegségben érvényesíti hatását, úgy az alsó, mint a felső légúti betegségek esetében.
 Az orr-fül-gégés bántalmak  esetében , a SALIN a következő betegségekre hat jótékonyan-
asztma,hörghurut,gégegyulladás,légcsőgyulladás,heveny, -és idült hörghurut, TBC-s felépülésekben, és általánosan csökkenti az allergiás érzékenységet.
  Kedvező hatásokat jegyeztek fel a különböző légúti elégtelenségben szenvedőknél is , melynek alapja lehet szív illetve pajzsmirigy alapú.


HATÁSMEHANIZMUSA

Általános szempontok

 A nátrium-ion, úgy a szakirodalomban, mint a legtöbb páciens körében elismert ,mint a légzőszervi hámszövettípusok sejthártyáinak fő stabilizátora.

 A nátrium-ion jelenlétében  a felső légútak hörgőinek váladékozásában egyfajta cseppfolyósodás megy végbe, meggyorsítva ezáltal a légutakban  végbemenő kiürülés folyamatát.

 Úgyszintén, a csillószőrös mozgás aktívabbá válik (még a krónikus cigarettások esetében is,ahol köztudott , hogy ezek paralizáltak) ,segítve a légutak váladékának kitisztulását.

 A nátrium ion befolyásolja a felső lég, -és emésztőutak rostjainak duzzanatát(szájpad,nyelvalap,mandulatokok), mely oly gyakran fellelhető a krónikus horkolóknál. A gyulladásos ödémát, mely a csontos üregekben jöhet létre, szintén csökkenti,így ismét átjárhatóvá téve az arc, homlok, orrüregek váladékelvezetését.

 Ezek az egyértelműen felismert megállapítások képezik a Parajd, Tg.Ocna, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Ocnele Mari(Románia) helységekben működő aerosoloterápiák és fürdőterápiák klinikai alapjait, melyekkel a legkülönfélébb krónikus légútgi betegségeket kezelik.

 A Salin használatával tartósan csökkenteni lehet a felső légúti szervek nyálkahártyájának gyulladásos duzzanatát, amely a specifikus gyógyszerek fokozatos elhagyásához vezethet, így biztosítva az alapkezelések alatt elért gyorsabb, hatékonyabb eredményt.

 A légzőrendszer jobb működése, mely alapja a jó általános egészségi állapotnak, maga után von egy sor problémamegoldást a légzésre vonatkozóan, és általánosan jobb közérzetet biztosít a felhasználóknak.

 

HASZNÁLATA

Egy látványos eredmény hatás eléréséhez,a légtisztító napi 8-10 óra használata szükségeltetik.
A használat első periódusában(minimum 1 hónap) ajánlott a készülék intenzív használata,leginkább éjszaka.A kis készüléket egy kb.30-40 m3 (16m2)  helységben lehet használni, míg a Salin Plusz kb 60 m2-es légteret tud tisztítani. Lehetőség szerint növelni kell a használati időt, amit a készülék által tisztított levegőn töltenek, akár azzal, hogy a helységbe lépés előtt már 1-2 órára bekapcsoljuk a gépet.

 Olyan helységekben, melynek mérete meghaladja az előírtat a készüléket érdemes a használótól 0,5-1,2 m-re elhelyezni, a direkt hatás érdekében, vagy a nagyobb Salin Plus gépet(60m2)üzemeltetni.

 Nem ajánlott a levegőtisztító használata nedves környezetben, ahol magas a gőz-és páratartalom ,illetve olajpárás helységben(konyha) ,illetve nagyon poros helyen, mivel ezek igen  lecsökkentik a légtisztító élettartamát.

 

A SALIN BETÉTEK CSERÉJE

A készülékbe elölről a rácsok között belenézve jól követhető a borsó nagyságú kristályokkal telített betétben a mikrokristályok mértékének csökkenése. Amikor a kristályok teljesen eltűnnek akkor az utólag rendelhető betétet a használati útmutató szerint kicseréljük. Általában egy betét 4-6 hónap alatt használódik el és a muanyag rácsról eltünik az addig jelenlévő zúzmarás jelenséghez hasonlító képződmény.
Aktuális csere esetén a következőképpen járjuk el:

 1. Húzzuk ki a konnektorból a gépet,
 2. Húzzuk ki a készülék hátsó feléből  a vezeték dugalját,
 3. Levesszük a gép tetejét és kihúzzuk óvatosan a 4 sólapocskát a helyéről,
 4. Behelyezzük az új lapocskákat a helyükre, és visszatesszük a gép tetejét,
 5. Visszatesszük a dugaljat, és bedugjuk a készüléket a konnektorba.

 

ORVOSI HATÁSOK-SPECIÁLIS JAVASLATOK

 Azok a személyek, akik légúti problémával küzdenek, nagyon gyorsan érezni fogják a levegő minőségének lényeges javulását, amely könnyen lélegezhetővé és frissé fog válni.
Mindemellett, másfajta jótékony hatás is felszínre kerül-pl. annak ténye, hogy ritkábban kell használni az asztmás sprayt-asztmások esetén.Ezzel együtt, felhívjuk a betegek figyelmét, ne mulasszák el a problémájuk orvosi kivizsgáltatását, folyamatos ellenőrzését-krónikus betegeknél.

 Minden jótékony hatása mellett a Salin megelőző célt szolgál, főként azoknak, akik gyakran
küzdenek légúti betegségekkel, de az egészséges emberek számára is ,mivel használata általánosan növeli a légzőrendszer ellenállóképességét. A légutak váladékának ürülését megkönnyítve, serkentve a csillócskák vibrációs mozgását, könnyebbé teszi a légutak szabad levegőzését, ezzel biztósítva egyfajta "kényelmes" légzést.

Sokszor hozzásegít az orrüregek tisztulásához, sőt a horkolást is csökkenti.

 

SPECIÁLIS  ORVOSI FIGYELMEZTETÉSEK

 Ritka esetekben a használat első időszakában felléphet egy erőteljes köhögési jelenség, melyet a váladékok intenzív folyékonnyá válása válthat ki. A köhögés az elsődleges lereagálása ennek a folyamanak.

 Hogyha ezek a köhögések túl zavaróvá válnának, akkor a gép feszültségét csökkenteni kell 6 V-ra ,esetlegesen lecsökkenteni a készülék használati idejét. Ki kell emelnünk viszont a tényt ,hogy a köhögés önmagában nem egy aggasztó   tényező, csak akkor, ha nagyon intenzívvé válik. Ilyen helyzetekben fokozatosan növeljük a használati időt 1-2 óráról egészen 6-8 óráig és 2-3 héten belül a fenti zavaró jelenségek megszűnnek.

 Ugyanezt a módszert javasoljuk minden esetben, amikor az Ön szervezete olyan mértékű elváltozásokat produkál a készülék használatának hatására, amelyek már nyugtalanítóak.
A Salin készülék első használati napjaiban nagyobb sómennyiség fog kijutni a levegőbe, és ezáltal lehetséges, hogy a megszokottnál intenzívebb hatást fog elérni a szervezetre nézve.

****Speciális megjegyzés -azok számára akiknek szigorúan meg van szabva a sófogyasztás.
A sóbevitel, amelyet a Salin készülék a levegőbe juttat nagyon kicsi- 0,2g/nap az első 10 napon és 0,1g/nap az első hónapban.Ezek a mennyiségű sók  bejutnak a légutak hámszöveteire és a váladékkal együtt ki is ürülnek.Ebből kifolyólag még azoknak a személyeknek sem okoz problémát,akik szigorú sófogyasztásukra kell figyeljenek.Ezeknek a betegeknek azt ajánljuk kiegészítő biztonsági intézkedésként, hogy a folyamatos használat előtt 2-3 napig 12V-on olyan helységben működtessék a gépet, ahová ritkán mennek be, illetve másik megoldásként a csomagolásból kiemelve a készülék belsejéből nagy erővel fújjuk ki a szállítás közben lepergett, lerázódott apró sóport.Lehetőség szerint a beteg ne tartózkodjon a sóporos levegő közelében.Ezekután fokozatosan el lehet kezdeni a készülék használatát.A készülék feszültségének csökkentésének hatásai a kifújt levegőmennyiség csökkentése és a készülék alapzajának mérséklése.Kivéve a fenti kiemelt eseteket,nem ajánljuk a feszültség csökkentését,mert így jóval kevesebb lesz a tisztított levegő mennyisége.

FIGYELEM!!!!

 • *A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATÁVAL EGYIDEJűLEG NE SZAKÍTSUK FÉLBE A MÁR    ELKEZDETT KEZELÉSEKET.
 • *NE HANYAGOLJUK EL A MEGSZOKOTT ORVOSI ELLENŐRZÉSEKET.
 • *Tartsuk be továbbra is az orvos utasításait.
 • *Ne erőltessünk  egyből olyasmit amihez nem vagyunk hozzászokva.
 • *Ne feledjük a légtisztító hatása nem napok,hanem hónapok alatt mutatkozik meg, feltéve ha rendszeresen használjuk,utasítás szerint.
 • *Még a fürdőhelyi kúrák is hosszú idő alatt hoznak eredményt, de azt igencsak szembetűnő eredményességgel.

 

SPECIÁLIS ÚTMUTATÁSOK

 • A Salin készülékeket csak és kizárólag 6V -12V között lehet üzemeltetni (A Salin Plusz készüléket pedig 9 V-on működtessük.)
 • Óvjuk a készüléket az erős mehanikus sokktól(ütés,leejtés stb.)
 • Ne helyezzük a készüléket nedves környezetbe,vagy ahol víz érheti

 

GARANCIA

A Salin készülékek garanciális ideje a vásárlás időpontjától számított egy év.A garancia nem foglalja magába a sólapot amelyet értelemszerűen cserélni kell bizonyos időközönként (max 4-6 hónap).  A gép norma szerinti használati ideje 4 év.A garanciális gépek javítása a gyártó hatásköre,és javításuk ingyenes.

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ:

 
Az oldal bezárása